HWC, België verplettert Spanje

Philippe Crols
| 6 reacties
HWC, België verplettert Spanje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagnamiddag werden op de Homeless World Cup de eerste wedstrijden van de tweede groepsfase afgewerkt. De Belgen namen het op tegen Spanje en deden het heel wat beter dan hun collega's afgelopen zaterdag. Het werd maar liefst 14-2.

De Rode Duivels kenden in de eerste groepsfase niet al te veel geluk. Tegen Portugal en Canada viel weinig te beginnen, maar tegen Malawi, Duitsland en Australië zat er meer in dan een nipte nederlaag.

Woensdag kon de nationale selectie van dak- en thuislozen uit België dan toch zijn eerste zege van het tornooi boeken. Spanje, dat eveneens nog geen punt had geraapt tijdens de eerste groepsfase, werd zonder pardon opzijgezet.


De Duivels hadden de partij na een helft al in de tas. Toen het rustsignaal weerklonk, hadden ze al 9 keer de netten doen trillen. In de tweede helft dikten onze landgenoten nog verder aan tot 14 goals. De Spanjaarden troffen slechts tweemaal raak.

Donderdag staan de twee volgende matchen op het menu voor België. Om 14.00u geven de Duivels Tsjechië partij. Vier uur later staat België oog in oog met Noorwegen. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties