Ook de operatie van Polak is geslaagd

Ook de operatie van Polak is geslaagd
Foto: © SC

Jan Polak (foto) is in Augsburg met succes geopereerd aan zijn zijn knie. De artsen van Anderlecht melden dat er bijna geen vocht meer zit in het gewricht van de Tsjech. Er wacht de middenvelder wel een revalidatie van zes maanden.

Jan Polak mocht van Anderlecht kiezen waar hij zijn knieoperatie liet uitvoeren en op aanraden van enkele landgenoten koos hij voor een ziekenhuis in Augsburg. De Tsjech moest ruim een week terug al in de eerste helft het veld verlaten in de beladen topper tegen Standard met een blessure aan de kruisbanden.

"Jan Polak zal nu nog een week in het ziekenhuis van Augsburg verblijven, maar het is wel de bedoeling dat hij op de club zal revalideren. Ik denk dat ons revalidatiecentrum daarvoor de middelen heeft. Zo'n ingreep aan de kruisbanden is dezer dagen routine geworden. De Duitse chirurg heeft nu een nieuwe techniek gebruikt en dat was een succes. Jan zal wel nog zes maanden moeten revalideren. Dat is nu eenmaal de normale revalidatieperiode voor dergelijke blessures", aldus Anderlecht-dokter Kristof Sas op Sporza.

Jan Polak wordt zal als alles normaal verloopt dus weer in februari op de Belgische velden te zien zijn. Pas dan mag hij weer beginnen trainen waardoor de Tsjech wellicht pas in de play-offs voor de titel weer in actie zal kunnen komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties