Paraguay viert, Argentinië in grote problemen

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Paraguay viert, Argentinië in grote problemen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Argentinië moest vannacht winnen op het veld van Paraguay wil het zich in een wat confortabeler positie voetballen, maar er werd met 1-0 verloren. Paraguay is zeker van het WK, Argentinië zal nog flink aan de bak moeten.

Het gaat niet goed met het Argentinië van bondscoach Diego Armando Maradona (foto boven). Het land zit nu echt in een crisissituatie na de 1-0-nederlaag in Paraguay. Het land staat momenteel op de vijfde plaats in de Conmebol-zone en dat betekent dat mocht de kwalificatiereeks voor het WK nu zou stoppen, de Argentijnen een barragewedstrijd zouden moeten spelen tegen de nummer vier uit de Noord-Amerikaanse zone.

Paraguay was in Asunción van meet af aan de betere ploeg. Nelson Valdez en Salvador Cabanas waren de hele wedstrijd een gesel voor de Argentijnse verdediging. De thuisploeg kwam op het halfuur dan ook heel verdiend op voorsprong nadat Valdez een één-twee tussen Cabanas en Edgar Barreto afrondde.

De enige speler bij Argentinië bij wie er wat dreiging uitging, was Lionel Messi. Hij was echter te niet regelmatig in zijn acties. Ook de wissels van Maradona sorteerden geen effect. Na 52 minuten spelen moesten de Argentijnen ook nog met tien verder na een tweede gele kaart voor Juan Sebastian Veron.

Argentinië raakte daarna nog aan enkele halve kansjes, maar daaruit scoren lukte niet meer. Het is voor de biancocelesti de derde nederlaag in de laatste vier WK-kwalificatiewedstrijden en daardoor ligt de groep nu helemaal open. Paraguay verzekerde zich net als Brazilië eerder wel van een WK-ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties