Volgt bondstop het voorbeeld van Vercauteren?

Nico Wieme
| 34 reacties
Volgt bondstop het voorbeeld van Vercauteren?
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische kranten zijn ongenadig in hun commentaar na de nederlaag van de Rode Duivels tegen Armenië en het ontslag van bondscoach Frank Vercauteren. Vooral de spelers moeten het ontgelden, één krant vindt dat ook de bondstop moet opstappen.

"Bedankt, 't was fijn, tot ziens", opent HLN. "Waarna Frank Vercauteren de handdoek gooide. Hij wilde ongetwijfeld de eer aan zichzelf houden, zoals dat zo mooi heet. Vergeef ons een spottende glimlach. Vandaag de handdoek gooien, is echter een laffe daad. Vercauteren kon dat één maand geleden al hebben gedaan, toen de bondstop hem gênant voorbij fietste in een poging om de net ontslagen Dick Advocaat vroegtijdig naar België te halen."

"Misschien had het allemaal niet zover moeten komen", oordeelt de krant. "Een schreeuw van bovenaf, een initiatief of een signaal onderweg hadden erger kunnen voorkomen. De bondstop blijkt echter al even besluiteloos als de technische staf en de spelersgroep."

"Bondsvoorzitter François De Keersmaecker had niet het slechtste idee, toen hij Advocaat een maand geleden wou polsen voor een snelle komst. Hij werd daarbij teruggefloten door de leden van het Uitvoerend Comité, een incestueuze speeltuin voor allemaal mensen die leven in de waan dat zij iets van voetbal kennen. Een telefoonnummer opzoeken, is zelfs nog te veel gevraagd", drukt HLN indirect de wens uit dat de voltallige bondstop zou opstappen.

"Nadat Michel Preud'homme het Glazen Huis verliet om Standard kampioen te maken, zijn de voetbalknowhow en de doortastendheid op het hoogste niveau van ons voetbalbestel verdord. Het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Aimé Anthuenis, Marc Degryse, Enzo Scifo, Paul Van Himst... het zijn allemaal mensen die momenteel langs de zijlijn staan, maar die Dick Advocaat met raad en daad kunnen bijstaan in zijn uitdaging om het blazoen van het Belgische voetbal op te poetsen", aldus de krant.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties