Dury niet, De Sart twijfelt

Nico Wieme
| 10 reacties
Dury niet, De Sart twijfelt
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Wat doet de Belgische Voetbalbond indien Dick Advocaat bij zijn standpunt blijft om pas op 1 januari 2010 in dient te treden? Enkele namen komen dan in aanmerking als tussenpaus, maar niet iedereen wil toehappen.

De eerste in lijn om Frank Vercauteren op te volgen is huidig assistent Francky Dury. De coach met duobaan (Dury is ook coach van Zulte Waregem) zou echter niet op de vraag van de bond willen ingaan. "Ik ben een clubtrainer en wil dat blijven", zegt Dury in HNB. "Ik ben assistent geworden omdat Frank Vercauteren me dat heeft gevraagd. Ik ben een ambitieuze trainer, maar ik ga geen bondscoach worden."

De kans bestaat wel dat Dury assistent blijft, mocht Dick Advocaat nog niet komen. De Gentenaar heeft nog een contract bij de KBVB tot eind 2009. Bovendien strijkt Zulte Waregem een premie op iedere keer Dury op de bank bij de Belgen zit.

De volgende in lijn is Jean-François De Sart. "Ik kan daar nog niet op antwoorden omdat ik de vraag nog niet heb gekregen", beweert De Sart. "Ik denk ook niet dat ze het zullen vragen. Als ze dat wel doen? Wel, dan weet ik het nog niet."

De Sart doet het momenteel uitstekend bij de Belgische beloften. Na twee wedstrijden prijken de jonge Rode Duivels met zes op zes op de eerste plaats in hun groep. Bovendien spelen zij op 9 en 13 oktober, telkens een dag voor de A-ploeg, belangrijke wedstrijden in Oekraïne en thuis tegen Frankrijk. Ook jeugdtrainer Marc Van Geersom komt in aanmerking om de Rode Duivels te depanneren.

Andere pistes, zoals Marc Wilmots, Aimé Anthuenis, Marc DegryseEnzo Scifo, enz. zijn voor de voetbalbond momenteel geen item.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties