"Contractverlenging De Boeck geen topprioriteit"

Nico Wieme
| 2 reacties
"Contractverlenging De Boeck geen topprioriteit"
Foto: © SC

Glen De Boeck heeft totnogtoe nog steeds niet zijn nieuwe vijfjarige contract bij Cercle Brugge getekend. Voor Cerclevoorzitter Frans Schotte is dat absoluut geen prioriteit.

Vorig jaar startte Cercle de onderhandelingen met Glen De Boeck over een nieuwe vijfjarige verbintenis als technisch directeur. “De reden waarom we die onderhandelingen zijn begonnen, is dat we met Glen langetermijnplannen zijn beginnen te maken”, zegt Frans Schotte in SVM.

 

“Zo leverden we al zware inspanningen om onze belofteploeg te versterken. Dan gaat het niet meer louter om een trainer, maar om iemand met visie. Dat alles nog niet is afgerond, betekent niet dat er geen consensus over bestaat. De discussie gaat over juridische aspecten en die vragen meer tijd dan Glen zou willen”, beweert de Cerclepreses.

 

“Voor alle partijen is het belangrijk dat het contract evenwichtig en waterdicht wordt. Mocht de samenwerking ooit voortijdig beëindigd worden, dan willen we dat wat wij krijgen, als hier ervoor kiest om zijn ambitie elders te verwezenlijken, evenwaardig is als wat wij hem moeten betalen de dag dat wij afscheid van hem nemen. Nu is dat niet zo”, legt Schotte uit.

 

“Er moeten dus betere afspraken komen en dat maakt het juridisch niet eenvoudig. In de wetgeving blijken de rechten van Glen beter omschreven te zijn dan die van Cercle. Zoals ook voor zaken die zijn ploeg betreffen, wil Glen het liefst dat alles gisteren al in orde was, maar voor ons is dat geen topprioriteit”, aldus Schotte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties