Demol: "Talent serieus overschat"

Nico Wieme
| 10 reacties
Demol: "Talent serieus overschat"
Foto: © SC

Stephane Demol heeft ook zijn visie over de Rode Duivels gegeven. De ex-assistent van René Vandereycken vindt dat deze lichting spelers serieus overschat wordt.

Anderhalf jaar geleden haakte Stéphane Demol af als assistent van toenmalig bondscoach René Vandereycken. In SVM zegt de huidigde Charleroicoach waarom hij het zinkende schip precies verliet. "Ten dele omdat ik hoofdcoach wilde worden, maar ook omdat ik me niet kon vinden in de werking van de bond."

"Ik heb zelf ervaren hoe weinig steun René en ik kregen van de bond. We zijn dikwijls aan ons lot overgelaten. Misschien wilden we dat ook wel, zo veel mogelijk met ons tweeën doen, maar op lange termijn kan dat niet. Er moet een visie zijn. Mensen in hetzelfde bedrijf moeten elkaar helpen. Niet naast elkaar werken, met elkaar", aldus Demol.


De ex-Rode Duivel is niet verbaasd met de huidige malaise waarin de bond vertoeft. "Ik heb weinig gelezen dat ik niet had verwacht. Ik kan alles zonder veel nadenken beamen. Ik zie het nog altijd niet rooskleurig in. De waarheid ligt op het veld en in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik daar een beetje aan twijfel. We hebben het talent serieus overschat: tijd om met de voeten op de grond te komen."



"René en ik hebben de spelers verdedigd omdat we de beste spelers geselecteerd hebben. Maar als de besten niet goed genoeg zijn, moet je een nieuwe analyse maken. Dat is voor Dick Advocaat nu", toont Demol zich opgelucht dat dit allemaal niet meer aan hem besteed is.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties