Hiddink tevreden met lotingprocedure play-offs WK

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Hiddink tevreden met lotingprocedure play-offs WK
Foto: © SC

Guus Hiddink, de Russische bondscoach, is heel tevreden dat de wereldvoetbalbond FIFA besliste om de procedure om de play-offs te loten, heeft veranderd. De FIFA besliste nu om met een reekshoofdenstatus te werken.

Na de laatste twee WK-kwalificatieinterlands die dit weekend en woensdag op het programma staan, zijn op acht landen na alle Europese deelnemers aan het WK in Zuid-Afrika volgende zomer gekend. De overige acht landen moeten play-offs spelen. De FIFA besliste ondertussen dat vier landen reekshoofd zullen zijn, en vier landen niet. Dat gebeurt op basis van de FIFA-ranking en daar is Rusland-trainer Guus Hiddink heel blij mee.

"Het is een goede zaak want zo voorkom je dat sterke landen het tegen elkaar moeten opnemen en dat er straks sowieso één ontbreekt op het WK", aldus Hiddink. Zaterdag staat de zeer belangrijke wedstrijd tussen Rusland en Duitsland op het programma in het Luzhniki Stadion in Moskou. Rusland moet die partij winnen wil het rechtstreeks naar Zuid-Afrika gaan.

Het is overigens van in 2007 geleden dat Rusland nog eens in het Luzhniki Stadion een interland speelde. Toen werd Engeland geklopt en konden de Russen een ticket boeken richting Zwitserland en Oostenrijk om het EK te betwisten. "De situatie nu is nagenoeg identiek als die tegen Engeland. Het belang, de sfeer, de voorbereiding op de wedstrijd. Het enige verschil is dat we nu al zeker zijn dat we naar de play-offs. En we zijn nu ook meer ervaren dan twee jaar terug", aldus Hiddink in de Nederlandse pers
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties