Van Buyten een beetje ontgoocheld

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
Van Buyten een beetje ontgoocheld
Foto: © SC

Daniel Van Buyten kon zijn ontgoocheling toch niet helemaal verbergen toen bekend raakte dat niet hij, maar wel Thomas Vermaelen kapitein van de Rode Duivels wordt. Van Buyten was immers de international met de meeste caps.

Traditioneel krijgt de meest ervaren Rode Duivel de kapiteinsband om de arm. Daniel Van Buyten had afgelopen week dan ook openlijk gesoliciteerd naar die verantwoordelijkheid. Bondscoach Dick Advocaat breekt echter met de traditie en stelde de veel jongere Thomas Vermaelen aan als aanvoerder. Toch heeft ook Van Buyten zijn verantwoordelijkheid.

"Ik geef toe: ik ben een beetje ontgoocheld", vertelde Van Buyten in HNB. "Die aanvoerdersband te mogen dragen, dat is toch altijd een hele eer.'

"Maar de coach heeft Thomas en mij bij zich geroepen. Hij heeft gezegd dat we alle twee belangrijk zijn voor de ploeg. Bij de besprekingen zullen we alle twee betrokken worden. Het is vijftig-vijftig. Maar met het oog op de vlotte communicatie heeft hij voor Thomas gekozen als aanvoerder."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties