Groep 4: Duitsland plaatst zich voor WK

Dieter Arens
| 3 reacties

Duitsland heeft met het kleinste verschil gewonnen in en tegen Rusland. Een doelpunt van Miroslav Klose in de eerste helft volstond voor de drie punten en de rechtstreekse kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika.

De beste kans voor de Russen in de eerste helft was voor Bistrov. Maar na een knappe pass van Arshavin kon hij de bal niet voorbij doelman Adler schieten. Meteen daarna was het wel raak aan de overkant. Met een prachtige aanval via Özil, Podilski en Klose, scoorde die laatste de 0-1.

In de tweede helft probeerden de Russen de bakens te verzetten. Arshavin, Bistrov en Semsjov misten echter goede mogelijkheden. Halfweg de tweede helft werd Boateng met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Het bleef het bij een kleine overwinning voor de Duitsers die nu zeker zijn van het WK volgend jaar in Zuid-Afrika. Rusland speelt nu de barrages en blijft dus kans maken op kwalificatie. (AN)