Groep 8: Bulgarije uitgeschakeld, Georgië laatste

Anthony Van der Planken

In groep 8 is Bulgarije definitief uitgeschakeld in de strijd om de WK-tickets. Georgië eindigt laatste na een nederlaag in Montenegro.

Cyprus - Bulgarije: 4-1

Bulgarije moest zijn twee laatste groepswedstrijden winnen, wou het nog kans maken op een ticket voor het WK. De Bulgaren gingen echter onderuit in Cyprus. Na nauwelijks twintig minuten stonden de bezoekers al 2-0 in het krijt. Charalambides was met twee doelpunten de gevierde man. Bulgarije ging wel op zoek naar de aansluiting, en vond die ook via Berbatov, maar ging in de tweede helft alsnog kansloos onderuit. Konstantinou en Aloneftis diepten de score uit tot 4-1. Bulgarije is zo uitgeschakeld, Ierland en Italië mogen nu onderling uitmaken wie de groep wint.

Montenegro - Georgië: 2-1

Montenegro en Georgië mochten onderling uitmaken wie laatste zou eindigen in de groep. Het werd uiteindelijk Georgië, dat met 2-1 de boot in ging. Na een klein kwartier opende Batak de score voor de thuisploeg. Dvalishvili maakte op slag van rust nog gelijk, maar een late goal van Delibasic schonk Montenegro toch de zege.