Vandenbempt: "Verbaasd over solidariteit bij Duivels"

Nico Wieme
| 11 reacties
Vandenbempt: "Verbaasd over solidariteit bij Duivels"
Foto: © SC

Peter Vandenbempt vindt dat Dick Advocaat een goede beurt maakte tijdens zijn debuutmatch als Belgisch bondscoach. Toch is de Sporzajournalist kritisch over het spel van de Rode Duivels.

"Een beter debuut had Dick Advocaat niet kunnen dromen", zegt Peter Vandenbempt aan Sporza. "België had een resultaat nodig dat hoop zou uitstralen en dat werd het. Maar ook niet meer dan dat."

"Het valt me mee dat de commentaren na de match nuchter waren. De Belgen kregen veel kansen, maar het voetbal was niet zo goed. Het resultaat was belangrijk en werken het codewoord. Dat is een verdedigbare keuze van Advocaat. Maar louter verdedigen levert in het hedendaagse voetbal niet veel succes meer op. We hebben een moderne versie van de 'Belgische waarden' nodig", vindt de sportjournalist.


Vandenbempt zag al duidelijk de invloed van Advocaat op het spel van de Rode Duivels. "Maar het verbaasde me wel dat er zoveel solidariteit was. Ontbrak dat dan in de vorige matchen, misschien? De spelers waren wellicht wat geprikkeld door de uitspraken van Frank Vercauteren en Stijn Stijnen. Het is ook een soort toelatingsexamen voor hen. En Advocaat heeft blijkbaar de juiste snaar geraakt."



"Hij is heel aanwezig, gedraagt zich op een sympathieke manier als een alleenheerser. Francky Vandendriessche werd meteen weggestuurd, Jean-Marie Philips zwijgt over het voetbal, hij haalde zijn slag thuis en traint niet in Tubeke,... En de bond volgt hem voorlopig blindelings. Tot nu toe heeft Advocaat het vertrouwen niet beschadigd", aldus Vandenbempt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties