Coaches onder druk in Lokeren-Cercle

Nico Wieme
| 4 reacties
Coaches onder druk in Lokeren-Cercle
Foto: © SC

Zaterdagavond trekt Cercle Brugge naar Lokeren. Beide teams presteren onder de verwachtingen en kijken reikhalzend uit naar betere tijden. Hun onderlinge wedstrijd staat na hun verliespartij van de voorbije speeldag in het kader van eerherstel.

Met Lokeren tegen Cercle Brugge staan zaterdag twee ambitieuze ploegen tegenover elkaar. Zowel Roger Lambrecht (foto rechts) bij de Oost-Vlamingen als Frans Schotte bij de Bruggelingen spraken voor het seizoen openlijk over de ambitie om bij de eerste zes te eindigen. Voorlopig moeten beide voorzitters zich tevredenstellen met een plaats in de buik van het klassement.

 

Ontevreden Lambrecht

Wie Lambrecht kent, weet dat de Lokerenpreses niet tevreden is met de gang van zaken bij zijn club. De bandenmagnaat klaagde al enkele keren het weinige aantal trainingsuren van zijn spelers aan. Coach Aleksandar Jankovic (foto boven) kon enkele weken geleden nipt zijn vel redden dankzij een 4-1-zege tegen Charleroi. Twee weken geleden gingen de Waaslanders echter weer onderuit, 2-0 op het veld van KV Mechelen. Daardoor neemt de druk op de Lokerencoach weer toe.

 

Dupré uit selectie

Voor de thuismatch tegen Cercle kan Jankovic niet rekenen op de diensten van Marcel Mbayo die geblesseerd terugkeerde van een interland met Kongo. De Serviër doet geen beroep op de gecontesteerde Frédéric Dupré. Na de nederlaag tegen Mechelen was de Gentenaar kop van Jut bij zijn voorzitter die vond dat Lokeren al weken met zijn tienen speelde. Lambrecht vindt dat Yoav David Ziv een veel betere oplossing is op de rechtsachter. Blijkbaar deelt nu ook coach Jankovic de visie van zijn trainer, of werd hij onder druk gezet om Dupré uit de selectie te laten?

 

Lokeren kiest uit: Copa, Carevic, De Bock, De Pauw, Deekman, Doll, El Mouataz, Gueye, Janczyk, Lazic, Malki, Muharemovic, Overmeire, Smajic, Sokota, Strul, Tiko, Tshimanga en Ziv.

 

De Boeck onder druk

Tegenstander Cercle Brugge had ook op meer gehoopt dan een tussentijdse troosteloze tiende plaats in het klassement. De groen-zwarten gingen op de vorige speeldag in het slot nog onderuit bij hekkensluiter KSV Roeselare. Mede door de mindere prestaties van de vereniging en het vertrek van publiekslievelingen Stijn De Smet én Thomas Buffel is de druk op Glen De Boeck (foto links) enorm toegenomen. Voorlopig kan de Cerclecoach nog rekenen op de steun van zijn voorzitter. Het spreekt voor zich dat een zege bij het eveneens geplaagde Lokeren deugd zou doen.

 

Vidarsson geschorst

Cercle moet het tegen Lokeren stellen zonder Arnar Vidarsson, die op Roeselare tegen een rode kaart aanliep. Bijzonder sneu voor de Eksaardenaar die zo een lucratieve match tegen zijn ex-ploeg en in zijn achtertuin aan zijn neus ziet voorbijgaan. Olivier Claessens is dan weer geblesseerd.

 

De kern van Cercle ziet er als volgt uit: Boi, Bozovic, Coppens, Cornelis, Evens, Foley, Gombami, Iachtchouk, Kelhar, Nyoni, Portier, Serebrennikov, Sergeant, Verbist, Vossen, Viane, Wang en een nog aan te duiden speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties