Klassieker in Engeland

Gert-Jan Weyters
| 1 reacties
Klassieker in Engeland
Foto: © SC

In de Engelse League Cup staat er een onvervalste klassieker op het programma. Arsenal en Liverpool strijden donderdag voor een plaats in de volgende ronde. Tottenham - Everton is de andere topaffiche.

Maar weinig wedstrijd spreken zo tot de verbeelding als Arsenal-Liverpool. Beide ploegen maken al jaren de dienst uit in de top van Engeland en de Champions League. Door de keiharde lotingreglementen is het mogelijk dat toppers al vroeg in de beker elkaar kunnen treffen. Dat maakt van de Engelse bekercompetitie één van de meest boeiende van Europa.

Armand Traore laat in ieder geval duidelijk verstaan dat Arsenal barst van het vertrouwen. "Ik ben er zeker van dat we Liverpool de baas kunnen. Als ik nu speel of niet. Enkele jaren terug wonnen we met een ploeg vol youngsters met 6-3", aldus Traore. Het valt echter te betwijfelen of zulke uitslag er ook dit jaar in zit. Liverpool heeft namelijk heel wat vertrouwen getankt na de 2-0 overwinning tegen aartsvijand Manchester United. United dat overigens op verplaatsing moet naar Barnsley.

Vanavond neemt Tottenham het op tegen het Everton van Marouane Fellaini. Onze landgenoot lijkt opnieuw zijn draai gevonden te hebben bij The Toffes. Het beste bewijs daarvan is zijn doelpunt tegen Bolton.

Chelsea mag in het eigen Stamford Bridge aantreden waar het voorbij Bolton Wanderers moet geraken. Manchester City heeft met Scunthorpe United een op papier makkelijke tegenstander geloot, maar in de beker kan natuurlijk alles gebeuren.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties