Wenger: "Koeman geen obsessie voor mij"

Nico Wieme
| 0 reacties
Wenger: "Koeman geen obsessie voor mij"
Foto: © SC

AZ trekt woensdagavond naar Arsenal. Voor Ronald Koeman wordt het een blij weerzien met Arsène Wenger. De Nederlander verloor nog nooit een wedstrijd tegen de Franse coach van de Gunners.

Arsenal neemt het in eigen huis op tegen AZ. Arsène Wenger ligt naar eigen zeggen niet wakker van een nieuwe confrontatie met Ronald Koeman. “Het is zeker geen obsessie voor me, want ik voetbal met AZ niet tegen Koeman maar tegen elf spelers”, zei Wenger aan het AD.

 

“Koeman maakte ook de gelijkmaker niet, dat deed Mendes in Alkmaar. Maar het is waar dat het mij nog nooit is gelukt om van een van zijn teams te winnen”, aldus de coach van Arsenal.

 

Koeman zelf kijkt in ieder geval wel uit naar de match tegen de Engelsen. “Het is best gek dat als je als een Nederlandse coach vijf keer tegen Arsenal speelt, je vier keer gelijkspeelt en één keer wint. Als voetballer kan je wel een bepaalde club hebben waar je altijd goede wedstrijden tegen speelt, maar dit is best apart. We zullen zien hoe het woensdag gaat.”

 

Koeman haalde de goede resultaten tegen Wenger in 2003 met Ajax en in 2007 met PSV. Van de vijf duels eindigden er vier gelijk en won Koeman er één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties