Prestaties in groepsfase van belang voor loting

Anthony Van der Planken
| 6 reacties
Prestaties in groepsfase van belang voor loting
Foto: © SC

Anderlecht, Club Brugge en Standard zijn nog volop in de running voor overwintering in Europa. Als de drie teams zich kwalificeren, is het niet onbelangrijk met hoeveel punten ze eindigen. Dat bepaalt immers de status bij de loting van de volgende ronde.

In de Champions League is het simpel: de groepswinnaars zijn bij de loting reekshoofd, de nummers twee niet. Als Standard dus in de Champions League overwintert, is het geen reekshoofd, tenzij het toch nog over Arsenal geraakt.

In de Europa League ligt de situatie iets ingewikkelder. Teams die uit de Champions League komen, worden in twee groepen ingedeeld. De vier beste nummers drie zijn reekshoofd, de vier anderen niet. Als Standard derde eindigt, gebeurt dat dus best met zoveel mogelijk punten. De categorie reekshoofden wordt verder aangevuld met de groepswinnaars uit de Europa League, de nummers twee krijgen geen beschermde status. Voor Club Brugge lijkt het quasi onmogelijk om Shakhtar nog van de eerste plek te duwen, maar Anderlecht kan eventueel wel nog Ajax afhouden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties