Algerije grijpt laatste Afrikaanse WK-ticket

Anthony Van der Planken
| 11 reacties

Algerije heeft het laatste Afrikaanse WK-ticket veroverd. Het klopte Egypte in een ultieme testwedstrijd met 1-0. Ahmed Hassan ziet het WK dus in rook opgaan.

Egypte sleepte afgelopen zaterdag in extremis nog een testwedstrijd uit de brand. Een serieuze domper voor de Algerijnen, die tot de 95e minuut zicht hadden op WK-kwalificatie.

Algerije leek dan ook een vogel voor de kat vanavond, maar niets bleek minder waar. Yahia scoorde op slag van rust de sublieme 1-0. Genoeg voor de kwalificatie, zo bleek later, want Egypte verprutste de kansen en liet zo de gelijkmaker liggen.

Algerije is zo het zesde Afrikaanse land dat zich plaatst voor het WK. Naast gastland Zuid-Afrika zijn ook Kameroen, Ivoorkust, Nigeria en Ghana zeker van een plekje op het wereldkampioenschap. Egyptenaar Ahmed Hassan, ex-Anderlecht, is er straks dus niet bij.