UEFA: "We moeten deze wanpraktijken uitroeien"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
UEFA: "We moeten deze wanpraktijken uitroeien"
Foto: © SC

De Europese voetbalbond UEFA zal hard optreden tegen de betrokkenen in het Europese gokschandaal. Dat heeft ze verklaard na een drie uur durende vergadering tussen de negen betrokken voetbalbonden. “We moeten deze wanpraktijken uitroeien.”

“We worden geconfronteerd met een zaak van georganiseerde misdaad die de onderzoeksmogelijkheden van de sportieve rechtspraak overstijgt”, zegt de UEFA in haar verklaring.

De UEFA zal een officieel verzoek indienen om toegang te krijgen tot het volledige dossier van de openbare aanklager in Bochum. “Tot het dossier beschikbaar is, wordt alles wat in de media vernoemd wordt beschouwd als pure speculatie.”

Tot slot roept de UEFA alle spelers of clubleiders op om incidenten die in verband kunnen gebracht worden met elke vorm van corruptie te melden aan de bevoegde instanties of de UEFA.

Geen Belgische namen

Jean-Marie Philips vertegenwoordigde de Belgische voetbalbond, maar kreeg geen namen. De UEFA zou wel vijf ploegen onder de loep nemen: KF Tirana en KS Vllaznia (Albanië), FC Dinaburg (Letland), Ljubljana (Slovenië) en Honved (Hongarije).

Er zouden ook drie scheidsrechters en één UEFA-official in het omkoopschandaal betrokken zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties