Gastploeg Al Ahli uitgeschakeld op WK clubs

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Gastploeg Al Ahli uitgeschakeld op WK clubs

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten is in de voorronde van het WK voor clubs uitgeschakeld. Het verloor in eigen land van Auckland City.

Gastheer Al Ahli zorgde voor een lokale domper door met 0-2 onderuit te gaan tegen het Nieuw-Zeelandse Auckland City. De wedstrijd kende een aangenaam begin met kansen langs beide kanten. Rond het halfuur trof thuisaanvaller Bare zelfs de dwarsligger. Aan de andere kant pakte Auckland-speler McGeorge uit met een schitterende verre lobbal die maar net over het doel van Abdalla viel. Net toen iedereen dacht dat de pauze doelpuntenloos zou bereikt worden, verraste de Oceaniërs het thuispubliek. Hayne zorgde voor een schitterende voorzet die door Dickinson in doel werd verwerkt. Meteen daarna dreigde Al Ahli, maar Khamis slaagde er toch nog in om de bal over het doel te schieten.

De tweede helft leverde opnieuw mogelijkheden langs beide kanten op, maar het was Coombes die de thuisdoelman verraste met een ver afstandsschot dat heerlijk in doel belandde. Al Ahli zette nog alles op alles, maar stuitte op een sterk Nieuw-Zeelands blok onder leiding van kapitein Vicelich.

Door het verlies van Al Ahli verliest de Arabische wereld meteen zijn enige deelnemer aan het WK voor clubs in eigen regio. Auckland City komt in de kwartfinales uit tegen het Mexicaanse Atlante. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties