Kortrijk grote winnaar na verrassende zaterdag

Anthony Van der Planken
| 26 reacties

Kortrijk is zaterdagavond de grote winnaar geworden. De West-Vlamingen veroverden een plek in de top vijf na puntenverlies van Club Brugge, Standard én Germinal Beerschot.

De grootste sensatie vond op Sclessin plaats, waar Standard alweer verloor. De Rouches gingen onderuit tegen hekkensluiter Roeselare. Dequevy scoorde de beslissende goal.

Ook Club Brugge liet zich verrassen. Het speelde matig tegen het zwalpende KV Mechelen, dat twintig minuten voor het einde op voorsprong kwam na een doelpunt van David Destorme. Een controversiële goal, want zelfs de tv-beelden konden niet aantonen dat de bal over de lijn ging. De lijnrechter maakte een einde aan de discussie door aan de overkant de gelijkmaker van Kouemaha -vanuit buitenspel- toch goed te keuren. 1-1, Club ziet zo Anderlecht uitlopen.

Hetzelfde geldt voor Germinal Beerschot, dat thuis tegen Charleroi niet verder geraakte dan een teleurstellend scoreloos gelijkspel.

KV Kortrijk profiteert van dat puntenverlies, want de West-Vlamingen komen met een 0-2-zege op het veld van Sint-Truiden plots in de top vijf. Benko en Benteke scoorden de doelpunten. Standard valt zo uit de belangrijke top zes.

Lokeren ten slotte scoorde maar liefst vijf keer op het veld van Moeskroen. De Waaslanders stonden al zes duels droog, maar wisten op Le Cannonier plots wel het doel staan. Janczyk scoorde voor rust een zuivere hattrick, Carevic en Doll dikten na de pauze aan.