Stirling Albion eerste club in handen van fans?

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Stirling Albion eerste club in handen van fans?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Supporters van het Schotse Stirling Albion hopen dat de club de eerste vereniging uit het Verenigd Koninkrijk wordt die volledig in handen zal zijn van de fans.

Stirling Albion speelt in de Schotse Divison Two, vergelijkbaar met de derde klasse. Ze staan momenteel samen aan de leiding met Cowdenbeath.

In mei 2009 richtten een groep supporters van Stirling een fonds op om de club te kunnen kopen. Ze deden zelfs al een eerste bod, maar dat werd te laag bevonden door clubeigenaar Peter McKenzie.

Ondertussen zijn al meer dan 2.000 mensen lid van de supportersgroep die de club wil kopen. Paul Goodwin van het clubfonds sluit zijn ogen echter niet voor de realiteit: "Wij willen de toekomst van onze club verzekeren. Als de supporters dat kunnen doen door de club te kopen en ze op die manier te redden zou dat zeer goed nieuws zijn. Maar als iemand anders ons voor is en het een goede oplossing voor de club zou betekenen, zullen we hier ook heel blij mee zijn", aldus Goodwin aan BBC Scotland.

Volgens sommige bronnen is clubeigenaar McKenzie ondertussen ook in onderhandeling met een privé-investeerder. De grootvader van de Schotse tennisspeler Andy Murray speelde ooit voor Stirling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties