WK clubs: Estudiantes wint tegen acht man

Manuel Gonzalez

Op het WK voor clubs in Dubai heeft Estudiantes La Plata met 2-1 gewonnen van Pohang Steelers. De ploeg uit Zuid-Korea eindigde de wedstrijd met acht spelers.

De eerste finalist van het WK voor clubs is bekend en is zoals verwacht het Argentijnse Estudiantes La Plata, de club van Juan Sébastian Véron, ex-speler van Lazio en Man Utd. De Argentijnse international pakte na 22 minuten de enige gele kaart in de wedstrijd voor La Plata. Op slag van rust bracht Benitez Estudiantes op voorsprong.

Acht minuten na de pauze zorgde diezelfde Benitez voor een veilige 0-2 voorsprong. Meteen het sein voor Pohang Steelers om alle remmen los te gooien. De Zuid-Koreanen pakten nog drie keer rood, in de 55ste, 72ste en 77ste minuut. In de 71ste minuut scoorde Denilson nog tegen, maar het bleef bij 1-2. Pohang slikte in totaal 11 kaarten: 8 gele en 3 rode.

Morgen spelen Barcelona en Atlanté uit Mexico voor een finaleplaats tegen Estudiantes.