GBC bijt van zich af in stadiondossier

Gert-Jan Weyters
| 56 reacties
GBC bijt van zich af in stadiondossier
Foto: © SC

Het Germinal Beerschot Collectief (GBC) is het allesbehalve eens met de standpunten van de Antwerpse burgemeester Patrick janssens. Het GBC is vernietigend in hun reactie.

Het GBC is verbolgen over de reactie van Patrick Janssens op de regionale Antwerpse televisie. In een open brief zet het tal van misverstanden recht.

Ondermeer de beschuldiging van negatieve energie naar andere clubs toe zit het GBC hoog. "In heel het stadiondossier heeft zowel de club als het Germinal Beerschot Collectief gezwegen over eventuele derden in dit dossier. Wat ons betreft gaan de onderhandeling over een voetbalstadion voor Germinal Beerschot, niet meer maar zeker niet minder. Het is steeds de stad die terug komt op andere partijen. We steken geen energie in andere partijen, laat staan negatieve", is de reactie.

Ook de uitspraak van Janssens dat Antwerpen geen nood heeft aan een tweede Wijnegem Shopping Center is niet goed aangekomen in het Kiel. "In geen van de scenario’s van Germinal Beerschot is er ooit sprake geweest van winkelcentrum enz... Het idee was congresruimten, kantoren, hotel en dergelijke te ontwikkelen om de infrastructuur te betalen. Met de wettelijke 15.000 m² kan men dan aan schaalvergroting doen binnen de club. Als men problemen heeft met de infrastructuur dan kan daar mits participatie in het geheel over gepraat worden", klinkt het.

Het Collectief heeft niet enkel opmerkingen, maar ook heel wat vragen:

-We dachten dat er in de stad 2 schepenen van sport waren om consensus te krijgen tussen de beide clubvisies? Welke schepen is er op dit moment de belangen van Germinal Beerschot aan het verdedigen?

-Hoe kan een stadsbestuur in zijn regeringsakkoord opnemen dat Germinal Beerschot moet verhuizen in een scenario die nadelig is voor hen zonder ze zelfs maar te horen hierin?

-Waarom wil de stad een gesprekspartner die financieel gezond is, de ambitie heeft om onze stad terug op de Belgische (Europese?) voetbalkaart te zetten en grond bezit keer op keer tegenwerken? 

Dit zijn enkele van de meest belangrijke vragen die het GBC heeft. De organisatie laat weten dat het zal  blijven toezien op de verdere evolutie en bij een eventueel akkoord deze voorleggen aan de Germinal Beerschot supporters. "We zullen pas tevreden zijn als de voltallige Germinal Beerschot familie dit is, bestuur en supporters."



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties