Akpala: "Rotatiesysteem motiveert niet"

Steurbaut Kersten
| 34 reacties
Akpala: "Rotatiesysteem motiveert niet"
Foto: © SC

Twee maanden geleden was Joseph Akpala nog de grote meneer bij Club Brugge. Met de Africa Cup in het vooruitzicht moet de Nigeriaan zich tevreden stellen met een invallersstatuut.

Donderdag bleef Jos tegen Toulouse zelfs 90 minuten aan de bank gekluisterd, naast Wesley Sonck.

“Het motivatiesysteem is niet motiverend”, zegt Akpala in HNB. “Je speelt dan weer wel, dan weer niet. Het is moeilijk geworden om onbezorgd een wedstrijd te spelen. Vorig seizoen met Wesley konden we echt ons vertrouwen opbouwen tezamen. Als je zeker speelt, denk je niet na. Voor een aanvaller is dat beter. Nu verlies je kwaliteiten.”

Na de wedstrijd tegen Lokeren ging de aanvaller zelfs verhaal halen bij Adrie Koster. “Ik was boos en emotioneel en heb een paar dingen gezegd. Als ik zag hoe die match evolueerde, had ik echt het gevoel dat ik iets kon betekenen voor de ploeg. Ik had op meer tijd gehoopt.”

“Nuchter bekeken heb ik geen reden tot klagen want de ploeg doet het goed. Uiteindelijk zijn het beslissingen van de coach. En die respecteer ik. Maar behalve het teambelang staat ook mijn individuele carrière op het spel. Ik blijf positief: ik zie het als een uitdaging. Iets waar ik doorheen moet. Plezant is het alleen niet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties