Interview Legear: "Match in Brugge ligt nog op mijn maag"

Gert-Jan Weyters
| 7 reacties
Legear: "Match in Brugge ligt nog op mijn maag"
Foto: © SC

Alle ogen staan zondag gericht op het Astridpark. Anderlecht neemt het op tegen eeuwige rivaal Club Brugge. Jonathan Legear wil revanche voor de zware 4-2 nederlaag in Jan Breydel.

Zondag wacht blauwzwart, maar Jonathan Legear heeft er vertrouwen in. Zal de korte opeenvolging van matchen de wedstrijd beïnvloeden? “Vanaf morgen moeten we ons concentreren op Club Brugge. Maar dat zal geen probleem zijn. We zijn professioneel genoeg. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat we de drie punten kunnen thuishouden, want de vorige acht matchen hebben we ook al gewonnen. En fysiek zal het zondag wel lukken, want we hebben net een goed ritme te pakken.“

 

“Toen in Brugge liep het mis. We hebben daar de concentratie verloren in de tweede helft en dat had niet mogen gebeuren. Eigenlijk is dat de enige match van de laatste maanden die echt nog op mijn maag ligt. Daar kunnen we zondag iets aan veranderen. Club is de laatste tijd ook wel goed, maar ik weet dat ik hen kan laten afzien met mijn snelheid. “


Legear ziet niet in waarom de match tegen Brugge minder belangrijk zou zijn, omdat de punten straks gehalveerd worden. “Elke match is belangrijk, ook nu met het nieuwe systeem. Elk punt telt, want in de play-offs speel je nog twee keer tegen de vijf beste ploegen. Waarschijnlijk komen we dan nog uit tegen pakweg Germinal Beerschot en Standard. Dat zijn altijd heel moeilijke wedstrijden. In die tien matchen kan er nog zoveel gebeuren. Het is altijd beter om punten voor te staan, dan om er achter te staan. De match tegen Club is echt wel belangrijk en ik wil niets minder dan de zege en de drie punten.”


Met het winterweer van de voorbije dagen laait de discussie over kerstvoetbal weer op. Legear en co moeten nu ook veel vaker aan de bak, terwijl ze vroeger een rustigere kerstperiode hadden: “Het is waar dat we vroeger meer vakantiedagen hadden dan dit seizoen, maar ik ben wel tevreden met kerstvoetbal. Ik vind zo’n verandering wel eens leuk. Trouwens, we zijn allemaal profvoetballers, we leven voor het voetbal. Ik heb altijd plezier als ik op het veld sta. Dus die drie extra matchen tijdens de feesten, dat gaat gewoon plezant worden.”

Auteur: Wouter Laeremans. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties