"Van Eenoo sloeg aanbod van Club af"

Nico Wieme
| 14 reacties
"Van Eenoo sloeg aanbod van Club af"
Foto: © SC

Lukas Van Eenoo ontbolstert tegenwoordig bij Cercle Brugge. De middenvelder sloeg enkele jaren geleden een aanbod van stadsrivaal Club af en dat was volgens Ronny Desmedt een verstandige beslissing.

Glen De Boeck gaf de laatste tijd enkele kansen aan Lukas Van Eenoo. De linksvoetige offensieve middenvelder ontgoochelde niet. “Toen hij zestien was, kwam er grote interesse van Club”, vertelt Ronny Desmedt, assistent van De Boeck bij Cercle, aan SVM.

Goede jeugdopleiding

“Wij legden zijn ouders toen uit wat Cercle Lukas wel en niet kon bieden. Die mensen besloten mee te stappen in ons verhaal omdat ze geloven in onze door Dexia met vier sterren bekroonde jeugdopleiding. Exact wat Sven Jacques (jeugdcoördinator, red.) en ik hen die avond zegden, is uitgekomen”, aldus Desmedt.

 

Loftrompet

De hulptrainer steekt zijn bewondering voor Van Eenoo niet onder stoelen of banken. “Veel dankt hij aan zijn entourage en zijn eigen fantastische mentaliteit: zijn gedrevenheid is groter dan die van andere talenten uit zijn generatie. Lukas is een enorme werker, hij beseft wat omschakeling bij balverlies inhoudt, is moeilijk van de bal te zetten en ook qua loopvermogen is hij bij de besten.”

 

Stijn De Smet

Desmedt ziet in Van Eenoo een groter talent dan destijds in Stijn De Smet. “Zijn technische bagage en spelinzicht zijn vergelijkbaar met die van De Smedt, maar hij is een grotere werker. Hij voetbalt spontaan, met lef en is vaak aan de bal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties