Club en GB winnen, Roeselare verliest degradatieduel

Anthony Van der Planken
| 6 reacties

Club Brugge en Germinal Beerschot hebben Anderlecht en AA Gent flink onder druk gezet. Beide clubs wonnen hun thuisduel, al hadden ze daar wel wat moeite voor nodig. Roeselare verloor de degradatietopper in Charleroi.

Club Brugge leek lange tijd op puntenverlies af te stevenen. Blauw-zwart speelde thuis tegen Cercle aanvankelijk bijzonder zwak en kwam dan ook 0-1 achter na een treffer van Oleg Iachtchouk. Na de rust schakelde Club een versnelling hoger. Doelpunten van Geraerts en Sonck in het slotkwartier leverden toch nog een verdiende zege op.

Ook Germinal Beerschot won nipt, maar verdiend van Racing Genk. Dosunmu scoorde in de tweede helft de enige goal van de avond. Genk stond toen al met tien man na rood voor Matoukou.

Onderin deed Roeselare een bijzonder slechte zaak. De West-Vlamingen gingen kansloos onderuit op het veld van concurrent Charleroi. Habibou scoorde twee keer voor rust, Christ dikte aan vlak voor het einde: 3-0.

Sint-Truiden - KV Mechelen ten slotte werd een spektakelduel met zeven goals en drie rode kaarten. Bij de rust stond het al 3-2. Sidibe, Euvrard en Schouterden brachten STVV drie keer op voorsprong, Gorius en Mununga scoorden onderweg tegen. In de tweede helft dikten Charaï en Chimedza aan tot 5-2. De bezoekers eindigden de wedstrijd met negen na rood voor Van Goethem en Ghomsi. Truienaar Schouterden mocht in de slotminuut ook gaan douchen na een stevige tackle op Van Hoevelen.