Lokeren dreigt met klacht bij sporttribunaal

De Nijs Michael
| 45 reacties
Lokeren dreigt met klacht bij sporttribunaal
Foto: © SC

De situatie van het financieel geplaagde Moeskroen gijzelt de eerste klasse en dat is Lokeren grondig beu. Voorzitter Roger Lambrecht dreigt zelfs met een klacht bij het TAS als de uitslagen van de Henegouwers geschrapt worden.

Moeskroen is door financiële problemen op sterven na dood. De kans is groot dat de Henegouwse eersteklasser het seizoen niet kan afmaken, waardoor de mogelijkheid bestaat dat alle uitslagen van rood-wit geschrapt worden.

In de titelstrijd is dit vooral nadelig voor Anderlecht, terwijl Lokeren in de degradatiestrijd een serieuze tik zou krijgen. De Oost-Vlaamse eersteklasser pakte -in tegenstelling tot concurrent Roeselare- zes op zes tegen Moeskroen. Indien de uitslagen van Moeskroen geschrapt worden, wordt Lokeren meteen rode lantaarn.

"Als Moeskroen failliet gaat, en de voetbalbond beslist daarop om alle wedstrijden van Moeskroen tot dusver te schrappen, dan leg ik klacht neer bij het TAS, het sporttribunaal in Lausanne, tegen de bond en de profliga", waarschuwt voorzitter Roger Lambrecht in De Morgen. "Het kan niet zijn dat ik met Lokeren het sportieve slachtoffer word omdat een collega zijn betalingen niet meer nakomt. Ik heb inlichtingen ingewonnen en men verzekert mij dat ik veel kans maak om die zaak te winnen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties