Kan Lokeren eindelijk scoren tegen sterk G. Beerschot?

Nico Wieme
| 14 reacties
Kan Lokeren eindelijk scoren tegen sterk G. Beerschot?
Foto: © SC

Woensdagavond ontvangt Lokeren Germinal Beerschot. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken: Lokeren in zijn strijd tegen de degradatie, Germinal Beerschot om zich in de top zes te handhaven.

Vorig seizoen viel er heel wat te beleven tijdens Lokeren-Germinal Beerschot, vooral dan naast het veld. De match werd tien minuten stilgelegd omdat een 60-tal amokmakers van NAC Breda, die kwamen verbroederen met de fans van Lokeren, het aan de stok kregen met de harde kern van de Antwerpse fusieclub. Op het veld zelf was er 90 minuten lang niets te zien, tot invaller Stijn De Wilde in blessuretijd de Waaslanders de volle pot bezorgde.

 

Scorend vermogen

Momenteel verkeert Lokeren in acuut degradatiegevaar. Sinds de komst van Jacky Mathijssen sprokkelden de Oost-Vlamingen slechts één punt (de gewonnen partij op Moeskroen is van geen tel meer): thuis tegen KV Kortrijk. De overige zes competitiematchen gingen verloren.

 

Opvallende vaststelling bij Lokeren is het gebrek aan scorend vermogen. In de zeven matchen onder Mathijssen werd geen enkel doelpunt gescoord (alweer Moeskroen niet inbegrepen)! Enkel in de bekermatch op Club Brugge (2-1 verlies) kon Marcel Mbayo raak treffen.

 

Voor het treffen tegen Germinal Beerschot moeten de Waaslanders het doen zonder de geblesseerden Nill De Pauw en Ali Bouabé. Barry Boubacar Copa is naar de Africa Cup vertrokken.

 

Top zes

Germinal Beerschot vergaat het heel wat beter. Na het ontslag van Aimé Anthuenis en sinds de komst van Jos Daerden nestelden de Antwerpenaren zich vlotjes in de top zes. Als de fusieclub zijn vierde plaats wil behouden, doet het er best aan geen punten te laten in Lokeren.  

 

Op Daknam kan Daerden geen beroep doen op de geblesseerden Faris Haroun en King. Victor Wanyama is twijfelachtig met een heupblessure. Of Germinal Beerschot tegen Lokeren een negende wedstrijd op rij zonder verlies kan afsluiten, weten we woensdagavond omstreeks 22.15 uur. U mag op Voetbalkrant vanaf 20.30 uur een live verslag verwachten vanuit het Daknamstadion!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties