Anderlecht klopt Standard in Waalse tv-strijd

Anthony Van der Planken
| 22 reacties
Anderlecht klopt Standard in Waalse tv-strijd
Foto: © SC

Anderlecht en Standard staan zondag pas oog in oog in de Jupiler Pro League, maar paars-wit boekte eerder deze week al een kleine psychologische overwinning. Anderlecht haalde het in een strijd om de Waalse tv-kijker van zijn aartsrivaal.

De Waalse commerciële zender AB3 zat met de handen in het haar: het zendt dit jaar de Europa League live uit, maar heeft slechts rechten voor één wedstrijd per speeldag. AB3 moet dus kiezen tussen Bilbao - Anderlecht, Standard - Salzburg en Club Brugge - Valencia. Geen evidente keuze.

Het deed daarom een beroep op de televisiekijker zelf. Die konden de afgelopen weken via het internet hun stem uitbrengen. Na een spannende strijd viel de keuze nipt op Anderlecht.

Paars-wit haalde 49,85% van de stemmen, tegenover 49,80% voor Standard. Club Brugge moest het om begrijpelijke reden met veel minder doen.

De heenwedstrijd Bilbao - Anderlecht wordt straks dus live uitgezonden door AB3. EXQI neemt Standards wedstrijd voor zijn rekening. Enig probleem: de EXQI-zenders zitten in Wallonië (nog) niet op de analoge kabel en zijn enkel te ontvangen via Belgacom TV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties