Preud’homme: “Een dikke proficiat aan mijn spelers”

Hannes De Meyer
| 0 reacties
Preud’homme: “Een dikke proficiat aan mijn spelers”
Foto: © SC

Op de persconferentie na de match keek AA Gent-trainer Michel Preud’homme met gemengde gevoelens terug op het behaalde gelijkspel tegen Kortrijk. De trainer had het ook over de rode kaart van Zlatan Ljubijankic en de inbreng van Randall Azofeifa.

“Ik denk dat we perfect aan de wedstrijd zijn begonnen. Wij kregen een paar kansen, maar benutten die niet. Door de rode kaart moesten we anders gaan spelen. In de eerste helft gebeurde dat niet en hebben we een mindere periode gekend,” aldus Preud’homme.

“In de tweede helft kan ik mijn spelers niets verwijten. Na onze nieuwe organisatie en nieuwe richtlijnen denk ik dat wij veruit de beste ploeg waren, maar uiteindelijk ben je, gezien alle omstandigheden, toch blij met dat ene punt. Ik had de match graag gezien met elf tegen elf. Het is spijtig voor de spelers. Zo spelen en toch niet de drie punten pakken. Een dikke proficiat aan al mijn spelers die nooit hebben opgegeven.”  

Preud’homme verklaarde ook de wissel Rosales-Azofeifa. “Rosales zat erdoor op het einde van de wedstrijd. Na die 1-2 moesten we risico’s nemen. We zijn door die vervanging met drie achteraan gaan spelen. Met Azofeifa bracht ik iemand in die een voorzet in huis heeft. In een wedstrijd die op dat moment gesloten is, kan hij voor de beslissing zorgen.”

De trainer nam het op voor Ljubijankic, die met zijn rode kaart de ommekeer van de wedstrijd inluidde. “Hij is een van de braafste spelers die ik ken. Hij maakt op training nooit een fout. Ik moet de beelden nog wel terugzien, dus ik ga geen uitspraken doen over die kaart. Wat ik wel heb gezien, zijn de vele fouten op El Ghanassy die nooit bestraft zijn geweest. Ik voel me niet goed met de algemene mentaliteit van de wedstrijd.”

Preud’homme kon het op het einde van de persconferentie niet laten iets te zeggen over de Nederlandse arbitrage. “Ik denk dat wij op weg zijn om in de tweede klasse van Nederland te gaan spelen. Is het normaal dat wij in de Belgische eerste klasse Nederlandse scheidsrechters krijgen?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties