Van Gijseghem: "Soms trainde ik niet voor donderdag"

Steurbaut Kersten
| 26 reacties
Van Gijseghem: "Soms trainde ik niet voor donderdag"
Foto: © SC

Daan Van Gijseghem kan vanavond tegen Westerlo zijn debuut vieren als speler van Club Brugge. De verdediger voelt zich fysiek klaar maar speelde geen wedstrijd meer sinds 28 november.

“Ik mik vooral op volgend seizoen”, zegt Van Gijseghem in HNB. “Maar ik wil wel zo snel mogelijk in de basis staan.”

“De eerste training voelde aan als het begin van de voorbereiding op een nieuw seizoen. We weten nog niet wat we moeten doen als we een bal zien. Het is zo lang geleden. Fysiek ben ik klaar, maar er moet nog kracht bij. Ook het balgevoel en het wedstrijdritme ontbreken nog.”

Concurrentie

Bij Club Brugge krijgt Van Gijseghem ook concurrentie. “In Moeskroen had ik het vrij makkelijk. Er was niets dat me daar scherp hield. Soms trainde ik niet voor donderdag of vrijdag, maar dat was geen enkel probleem. Ik was zeker van mijn plaats. Niet dat ik lui was, maar ik ben blij dat ik me nu weer wel elke dag op training moet proberen te bewijzen.”

Van Gijseghem blikte nog even terug op de chaos bij Moeskroen. “Trainer Djukic keurde vijf van de zeven Spanjaarden af. Hij wilde eigenlijk enkele Serviërs, maar moest het met die Spanjaarden doen. Technisch directeur Carboni wilde dat ik bleef en ik kreeg een goed contract. De voorzitter gaf geld zonder te weten waarvoor. Ik heb hem nauwelijks gezien op de club. Zijn broer kwam met ons praten, maar we wisten dat het maar gezever was.”

Geld

“Ik moet nu nog zes maanden groepsverzekering krijgen, plus het loon van november en december en premies voor de vier zeges die we nog gepakt hebben. Sommigen moeten zelfs nog hun tekengeld krijgen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties