Belgen uitgeschakeld op EK Futsal

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Belgen uitgeschakeld op EK Futsal
Foto: © SC

De mini-Duivels zijn uitgeschakeld op het EK Futsal in Hongarije. Ze verloren hun laatste groepswedstrijd met 2-4 tegen Oekraïne na een verdienstelijke prestatie.

De terugkeer van Neukermans en Salhi bracht meer inspiratie voor onze landgenoten die goed aan de partij begonnen. Het doelkader werd geraakt en de Oekraïense goalie Lysenko moest sterk tussenkomen met de voeten.

Toch kwam Oekraïne tegen de gang van het spel in op voorsprong en het verdubbelde die score al snel. Bachar lukte de aansluitingstreffer in de 18de minuut, maar spijtig genoeg viel voor de pauze nog een derde tegendoelpunt.

In de tweede periode dreigde België meteen via André maar de doelman redde knap. De Oost-Europeanen liepen zelfs nog uit tot 1-4. In de slotfase speelde Oekraïne met een vliegende goalie om te proberen het doelsaldo van de Italianen tegen de mini-Duivels (4-0 zege) te overtreffen, maar het was Bachar die op de tegenaanval nog een tweede Belgische doelpunt aantekende.

Door deze nederlaag is België uitgeschakeld. Italië en Oekraïne stoten door, maar maken in een onderling wel nog uit wie de groepswinnaar zal zijn.

In groep A is Azerbaidzjan al verrassend zeker van de eerste plaats. Het won tegen alle verwachtingen in met 6-1 van Tsjechië. De Tsjechen moeten nu met Hongarije gaan uitmaken wie als nummer twee naar de volgende ronde mag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties