Interview Koster: "Voorin te weinig balvast"

Nico Wieme
| 12 reacties
Koster: "Voorin te weinig balvast"
Foto: © SC

Adrie Koster toonde zich al bij al tevreden met het geleverde spel van het experimentele elftal dat hij tegen Gent de wei instuurde. De Nederlander had wel gezien dat er vooraan te weinig balvastheid was.

Het elftal dat Adrie Koster tegen AA Gent aan de aftrap bracht, mag op zijn minst gezegd experimenteel genoemd worden. Ondanks de nipte 1-0-nederlaag vond de Clubcoach het best een leerrijke ervaring.

 

Hoe analyseer je de wedstrijd?

“We waren goed begonnen. We zetten veel druk, met de bedoeling vroeg te scoren. Dat doelpunt bleef jammer genoeg uit. Bij de rust had het net zo goed 0-1 kunnen staan. Na de pauze kwamen we niet meer tot echt uitgespeelde kansen. Je moet er wel rekening mee houden dat dit een uitmatch was en dat we de heenmatch thuis met 1-4 verloren hebben. Ik wou vooral zien dat iedereen zijn best deed en dat is gebeurd.”

 

Wat zijn de positieve dingen die je overhoudt aan deze wedstrijd?

“Het inbrengen van de youngsters. Die hebben mij zeker niet teleurgesteld. Thibault Van Acker heeft heel leuke dingen laten zien. Ook de prestatie van Maxime Lestienne mocht gezien worden, al zakte die in de tweede helft wat weg. De reactie van Daan Van Gijseghem na zijn moeilijk debuut op Genk was eveneens prima.”

 

Wat kon jou minder bekoren?

“Voorin waren we niet balvast genoeg. We konden er weinig potten breken. Tot aan de zestien meter liep het prima, maar eens daarbinnen stokte het.”

 

Geloofde je eigenlijk nog in kwalificatie voor de halve finales?

“Al bij al vind ik dat Club het niet slecht gedaan heeft. Collectief speelden we een sterke match. We waren duidelijk aanwezig in de match en dat vind ik belangrijk. Ik wist natuurlijk op voorhand dat de volgende ronde halen een utopie was.”

 

Dit is al het derde verlies op rij. Hoe ga je daarmee om?

“Het is uiteraard jammer dat we nu al voor de derde keer op rij verliezen, maar daar moet je verder niet te veel belang aan hechten. Ik probeer het positieve uit deze wedstrijd te halen. Zaterdag thuis tegen Westerlo wordt veel belangrijker dan deze match tegen Gent. Dan mogen we het niet laten liggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties