Koster: “We zitten niet in een dipje”

Hannes De Meyer
| 19 reacties
Koster: “We zitten niet in een dipje”
Foto: © SC

Club Brugge verloor driemaal op rij en wil absoluut weer aanknopen met de zege. Westerlo moet het kind van de rekening worden. Adrie Koster ziet de drie verliespartijen niet als reden om te beginnen twijfelen aan zijn ploeg.

Club Brugge neemt het vanavond op tegen Westerlo. De Bruggelingen proberen weer aan te knopen met een overwinning. Trainer Adrie Koster was in zijn wekelijkse perspraatje de rust zelve en bleef ondanks de drie nederlagen erg positief.

Jullie hebben tegen Westerlo iets recht te zetten?
"Er is maar één ding dat we moeten doen en dat is drie punten halen. Dat is het enige dat telt, en dat beseffen we heel goed. We zijn uitgeschakeld in de beker, dus enkel de competitie en Europees voetbal blijven over. We willen ook winnen met goed spel. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat we juist punten halen door goed te voetballen, want zo creëer je kansen en goals."

Deze week werd er met 1-0 verloren van AA Gent. Club speelde met een een gewijzigd elftal. Een experimenteel team?
"Ik heb andere jongens laten spelen om ze ritme te laten opdoen, en dat is zeker niet tegenvallen. Ik vond ook dat we niet onaardig speelden. In de pers hadden ze het wel over een zwak Club, maar daar moet ik om lachen, want dat sloeg nergens op. Als je dat zegt, heb je waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien."

Ondanks de nederlagen, blijf je nog heel positief?
"Ik ben ervan overtuigd dat we een goede wedstrijd gaan neerzetten. Er is geen enkel aanwijzing dat we in een dipje zitten of een mindere fase. Ik vond zelfs dat we heel goed en fris uit de winterstop waren gekomen. Alleen heb ik dat niet kunnen terugzien in de resultaten. Het kan eens tegenzitten, maar daarvoor moeten we niet ineens beginnen twijfelen of anders gaan beginnen werken."

Kan het zijn dat bepaalde spelers uit vorm zijn?
"Nee, ik heb genoeg houvast gezien. We weten wat ons te doen staat. Wij moeten gewoon een goede wedstrijd spelen en dan pakken we sowieso de punten. Ik kan je het op een briefje geven dat dat gaat gebeuren."

Wat verwacht je van Westerlo?
"Westerlo is net als Club een voetballende ploeg. Ze kunnen ook terug wat jongens recuperen. Ze hebben vooraan en op het middenveld kwaliteiten. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn, maar wij spelen geen enkel gemakkelijke wedstrijd. We zullen uiterst geconcentreerd moeten spelen om deze wedstrijd te winnen."

Volgende week volgt de topper tegen Anderlecht. Een overwinning tegen Westerlo kan in dat opzicht een opsteker zijn.
"Dat is duidelijk, maar we moeten ook weer niet te ver vooruit kijken. We moeten eerst zien dat we de eerstvolgende wedstrijd winnen, en dat is Westerlo. Dan volgt pas Anderlecht. Anderlecht is op dit moment nog van ondergeschikt belang."

De selectie bij Club Brugge:

Ryan Donk moest vrijdag vroegtijdig de training verlaten en is twijfelachtig. Bij Club Brugge neemt Gert-Jan Demets waarschijnlijk de linksachterplaats in van de geblesseerde Michael Klukowski. Peter Van Der Heyden speelde een volledige wedstrijd bij de beloften, maar is nog niet speelgerechtigd. Jeroen Simaeys is geschorst.

Stijnen, Lenaerts, Hoefkens, Dirar, Sonck, Blondel, Akpala, Lestienne, Donk (?), Chavez, Vargas, Geraerts, Van Gijseghem, De Mets, Alcaraz, Odjidja, Kouemaha, Van Acker en Perisic.

De selectie bij Westerlo:

Momodou Ceesay, Steven De Petter en Michael Modubi zijn geblesseerd

De Winter, Deelkens, Scheelen, Iakovenko, Molenberghs,Delen, Mravac, Dekelver, Farssi, Adams, Van Kerckhoven, Van Asten,Van Hout, Annab, Vanaudenaerde, Corstjens, Ruiz, Quina, Odita.     

Geschiedenis
Slechts één keer was Westerlo de betere van Club, en dat is intussen meer dan tien jaar geleden. Negentien keer waren de West-Vlamingen aan de winnende hand en vijf keer eindigde de wedstrijd onbeslist. (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties