Buyens beslist Antwerpse derby

Steurbaut Kersten
| 159 reacties
Buyens beslist Antwerpse derby
Foto: © SC

KV Mechelen heeft Jos Daerden en Germinal Beerschot een vijfde nederlaag op rij bezorgd. Invaller Yoni Buyens besliste een matige Antwerpse derby met het enige doelpunt van de avond.

Germinal Beerschot blijft op de sukkel. De troepen van Jos Daerden slaagden er na de 0 op 12 en de zware neerlaag tegen Anderlecht op Mechelen niet in om een vuist te maken. Paars-wit toonde enkele goede momenten, maar acteerde nog te wisselvallig. Het vertrouwen is duidelijk zoek.

De Man flirt met rood

Trainer Jos Daerden had nochtans voor meer zekerheid gekozen. De niet-speelgerechtigde Dawid Janczyk verdween naar de tribunes. Mark De Man mocht voor het eerst sinds 23 september nog eens opdraven. Na een kwartier ontsnapte de voormalige Rode Duivel na een felle ingreep op Julien Gorius al aan een tweede gele kaart.


Lange tijd leek het tactisch plannetje van Daerden goed uit te draaien. KV Mechelen liep zich regelmatig vast op de bezoekende defensie en Tome Pacovski pakte uit met enkele goede reddingen op pogingen van Maxime Biset, Aloys Nong en Julien Gorius. Een kopbal van Jonas Ivens werd door Pieterjan Monteyne nog van de lijn gehaald.


Strafschopfase

De thuisploeg claimde ook nog een strafschop na een heel licht contact tussen Philippe Clement en Nong, maar Bultynck ging niet in op de smeekbede van de Kameroener en haalde zich de woede van het Mechelse publiek op de hals.


Clement zorgde voor rust met een kopbal voor de enige dreiging van de bezoekers, maar op het uur was Sherjill MacDonald wel heel dicht bij de openingstreffer. Het schot van de Nederlander spatte uiteen op de binnenkant van de paal.


Buyens beslist

Ook KV Mechelen speelde geen grootse wedstrijd, maar toonde wel veel inzet en meer drang naar voren. In het slotkwartier werd de thuisploeg beloond. Het leer belandde bij een hoekschop voor de voeten van de ingevallen Yoni Buyens. De invaller twijfelde niet en liet met een laag schot Pacovski deze keer wel kansloos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties