Aston Villa nipt gelijk bij tweedeklasser, Notts County out

Manuel Gonzalez

Aston Villa lag bijna uit de FA Cup, maar heeft via een doelpunt in de slotfase bij Crystal Palace toch nog een replay kunnen afdwingen.

Ertl bracht de ploeg uit The Championship, vergelijkbaar met de tweede klasse, in de 24ste minuut op voorsprong. Collins (foto) kon voor de rust nog tegenscoren voor de hoofdklasser uit Birmingham.

In de tweede helft kwam Palace weer aan de leiding via Ambrose maar de Bulgaar Stilian Petrov kon het vel van zijn team pas in de 86ste minuut redden met de gelijkmaker. Verder geraakte Villa niet meer, zodat het in een replay toch nog de kwalificatie voor de kwartfinales kan afdwingen.

Voor vierdeklasser Notss County, het ex-team van Sven-Goran Eriksson, is het bekeravontuur afgelopen. De ploeg uit Nottingham verloor met 4-0 bij Fulham uit de Premier League. Stefano Okaka, gehuurd van AS Roma, scoorde het derde doelpunt voor de Londense club van de Egyptische zakenman Al Fayed.