Bilbao verliest beladen duel

Villarreal heeft in een uiterst beladen wedstrijd met Athletic Bilbao de drie punten thuis gehouden: 2-1. De wedstrijd werd gekruid met een gemiste strafschop, vier rode kaarten en zeven minuten extra tijd.

De wedstrijd werd in de eerste helft reeds beslist. Na vijf minuten zette Joan Capdevila (foto) de 1-0 op het scorebord. De verdediger ging een combinatie aan met David Fuster en verschalkte doelman Gorka Iraizoz met een hoog schot. Twintig minuten later bracht Igor Gabilondo de stand met een wondermooi schot weer in evenwicht. Op slag van rust zette de Braziliaanse spits Nilmar de thuisploeg weer op voorsprong met een punter.

In de tweede helft lieten de spelers tal van kansen onbenut. Er werd er niet meer gescoord, alhoewel er in de slotfase nog heel wat te beleven viel.  Bilbao, de tegenstander van Anderlecht in de Europa League  miste in de laatste minuut nog een strafschop. López keerde de strafschop van Andoni Iraola.

Zeven minuten werden er daarna maar liefst bijgeteld waarin nog vier rode kaarten vielen. Bij de Basken moesten coach Joaquin Caparrós, Javi Martinez en Pablo Orbaiz met rood naar de kant. Bij de thuisploeg haalde Diego Godín het eindsignaal niet.

El Submarino Amarillo knoopt zo weer aan met een zege, nadat het de afgelopen twee competitieduels had verloren. Het komt op een negende plaats in de Primera Division te staan.

Bilbao van zijn kant blijft na deze nederlaag zevende met 33 punten. De Basken kunnen zondag wel voorbij worden gestoken door Getafe, dat het thuis opneemt tegen UD Ameria.