Guardiola: "Cruijff is een grote inspiratie voor mij"

Ward Callens
| 0 reacties
Guardiola: "Cruijff is een grote inspiratie voor mij"
Foto: © SC

Dinsdagavond speelt titelhouder Barcelona zijn heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen het VfB Stuttgart. Josep Guardiola was al zeer succesvol bij Barça. “Dankzij Johan Cruijff”, zo meent de oefenmeester.

Barcelona won afgelopen weekend met duidelijke 4-0 cijfers van Racing Santander maar liet toch een slappe indruk na. Clubicoon Johan Cruijff liet ook in zijn wekelijkse column weten niet onder de indruk te zijn van de Catalanen. “Daar moet ik hem voor een groot deel gelijk in geven”, erkent Josep Guardiola.

“Om kampioen te worden, moeten we gewoon beter spelen. Johan is een grote inspiratie voor me en één van de redenen dat ik hier nu als coach werk”, vervolgt de Barça-trainer.

Dinsdag spelen Messi en co tegen VfB Stuttgart, voor hun achtste finale van de Champions League. “Vier keer scoren tegen Racing is in orde, maar niet genoeg om een Duitse opponent te verslaan”, meent Guardiola.

Christian Gross is een een uitstekende coach en hij heeft me toen hij FC Basel coachte al een paar keer flink verrast. We spelen tegen één van de beste teams op dit moment van Europa”, aldus Pep Guardiola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties