Van Wijk: "Niet dood maar wel aan de baxter"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Van Wijk: "Niet dood maar wel aan de baxter"
Foto: © SC

Roeselare speelde een goede wedstrijd tegen Anderlecht, maar bleef achter zonder punten. Trainer Dennis Van Wijk probeert de moed erin te houden om de West-Vlamingen te behoeden van een nacompetitie.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld en veel meer kansen gehad dan Anderlecht”, stelt Van Wijk. “Ik kan mijn spelers geen kritiek geven.”

“De organisatie zat goed, waardoor we weinig kansen weggaven. En ook op de tegenaanval waren we sterk, maar als we voor doel kwamen lag Proto in de weg. Er waren ook nog een paar klutsballen. Bij ons gaan die er altijd in, bij de tegenstander niet.”

Door de zege van Lokeren en het gelijkspel van Charleroi doet Roeselare een slechte zaak. “De punten waren broodnodig. We zijn nog niet dood, maar we zitten wel serieus aan de baxters. We hebben al heel veel teleurstellingen gehad en altijd getoond dat we de rug kunnen rechten. Nu moeten we dat opnieuw doen.”

Roeselare heeft ook nog de beker. “Als we mathematisch zeker zijn van de nacompetitie kunnen we ons daar op richten. Maar het zou heel bitter zijn dat we dat niet kunnen ontlopen en wel de bekerfinale spelen. Ik zie het liever andersom.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties