Dacourt: "Carcela verdient pak slaag"

Anthony Van der Planken
| 29 reacties
Dacourt: "Carcela verdient pak slaag"
Foto: © SC

Olivier Dacourt is nog eens teruggekomen op zijn korte verblijf bij Standard. De Franse ex-international, die naar eigen zeggen destijds in Luik tekende om een aantal jongeren te kunnen begeleiden, analyseert nu zijn ex-ploegmaats.

"Dieumerci Mbokani is ongetwijfeld de meest getalenteerde van het team", vertelt Dacourt in LDH. "Hij heeft ongelooflijk veel talent, een ongeslepen diamant. Als hij nu ook leert werken, kan hij echt een grote speler worden."

"Ook Mehdi Carcela heeft veel talent, maar hij verdient een goed pak slaag. Als je twintig bent, kan je het jezelf niet permitteren om te laat te komen. En al zeker niet elke dag. Carcela heeft gewoon een mentaliteitsprobleem, al boekt hij wel vooruitgang."

De Marokkaanse Belg zou beter een voorbeeld nemen aan Steven Defour, meent Dacourt. "Steven heeft goed begrepen dat je mentaliteit superbelangrijk is. Defour heeft zin om bij te leren en houdt rekening met goede raad."

Ook Axel Witsel staat op een goed blaadje bij Dacourt. "Witsel heeft moeilijke momenten gekend. Hij werd vergeleken met moordenaars, dat ging er echt over. En bovendien is het erg jammer, want het verplicht hem bijna om naar het buitenland te trekken. In België kan hij zijn normale spel niet meer spelen, want hij zal er altijd op beoordeeld worden. Witsel heeft veel kwaliteiten, maar mankeert toch nog wat persoonlijkheid. Hij zou een echte leider moeten worden."

En Mangala? "Een goede speler, die ik grote progressie heb zien maken. Op training pakte hij soms uit met stevige tackles, maar hij heeft geleerd om zich in te houden. Als hij blijft werken, kan hij verder geraken dan het Frans beloftenelftal, waar hij nu deel van uitmaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties