Van Damme: "Hoop dat Lokeren in eerste klasse blijft"

Ward Callens
| 29 reacties
Van Damme: "Hoop dat Lokeren in eerste klasse blijft"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme versloeg zaterdagavond met Anderlecht het zwalpende Charleroi, dat in degradatiegevaar blijft. De linksback hoopt dat Lokeren, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot, in eerste klasse blijft.

“Met de wedstrijd op Roeselare in ons achterhoofd weet je dat het hier een gelijkaardige wedstrijd kan worden, als je niet scherp begint en de tegenstander in de wedstrijd laat komen", vertelt Jelle Van Damme aan de openbare omroep na afloop van de wedstrijd in Charleroi. "We hebben dat vandaag niet gedaan, vooral tijdens de eerste helft. We creëerden veel kansen en het stond al rap 0-2. Dan moet de wedstrijd gespeeld zijn.”

“In de tweede helft hebben we verstandig gespeeld en weinig energie verbruikt", vervolgt de linksback van paars-wit. "Het was wel gevaarlijk dat we zo veel kansen niet afmaakten. Dan valt het doelpunt meestal aan de andere kant.”

Na Roeselare vorige week speelde Anderlecht zaterdag opnieuw tegen een degradatiekandidaat. "Charleroi heeft genoeg kwaliteiten om in eerste klasse te blijven", meent Van Damme. "Maar als je in hun situatie zit dan heb je dat tikkeltje geluk niet. Ik hoop eigenlijk gewoon dat Lokeren in eerste klasse blijft. Dat is het belangrijkste voor mij."

De Rode Duivel pakte in de slotfase nog een gele kaart. “Dat was misschien dom van mij, maar door mijn fouten zal ik leren. Jammer dat ik nu twee wedstrijden moet toekijken", aldus een ironische Van Damme, die nu met een propere lei aan de play-offs kan beginnen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties