Clement: "Twee keer winnen en play-offs zijn binnen"

Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Clement: "Twee keer winnen en play-offs zijn binnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot maakt nog steeds kans op deelname aan de play-off 1, maar dan zal het vanavond wel moeten winnen van Zulte Waregem. Ouderdomsdeken Philippe Clement beseft dit maar al te goed.

Het staat wel nog niet vast of Clement wel in actie kan komen vanavond. "Ik heb een kuitblessure. Gelukkig gaat het niet om een scheurtje. Ik doe er alles aan om fit te geraken. Natuurlijk wil elke voetballer spelen. Meedoen is mooi, maar het moet verantwoord zijn. We nemen geen risico's."

"Specialisten hebben het uitgedokterd. Als we onze volgende twee wedstrijden, thuis tegen Zulte Waregem en in Sint-Truiden, winnen, dan eindigen we zeker bij de eerste zes. Het heeft ook te maken met de andere wedstrijden en resultaten van onze concurrenten", aldus de verdediger in HNB.

De heenwedstrijd in Waregem was er ééntje om snel te vergeten. "Wij leden er één van onze zwaarste nederlagen van het seizoen. Het werd 4-0. Dat was uiteraard de verdienste van Zulte, maar we mochten daar ook in de spiegel kijken. Het was één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen."

"Iedereen kent intussen de sterkte en de zwakte van onze komende tegenstander. Ook met Club Brugge hadden wij het altijd moeilijk in Waregem, maar ik denk dat we haast alle thuismatchen wonnen. Misschien is het iets dat tussen de oren zit bij de spelers van Waregem, want juist op verplaatsing zou je denken dat ze hun sterkste wapens het best zouden kunnen uitspelen."

"Zulte Waregem is de ploeg die het makkelijkst en snelst omschakelt van verdediging naar aanval in heel België. Daarom kan elk balverlies fataal zijn. Misschien was het daarom, zeker met het oog zondag, dat wij ginds zo onderuitgingen. Zulte Waregem kon toen zijn favoriete spelletje naar hartelust spelen. Om te counteren, hebben ze ook de spelers."

"Het is logisch dat we na die match tegen AA Gent vorige week (1-1) ontgoocheld waren, want we hadden kansen om te winnen. Vermits we geen tien kansen meer krijgen om de play-offs te halen, was de teleurstelling enorm. Maar ik heb de groep iets beloofd als we toch bij de beste zes eindigen. Die belofte maakte ik eerder. Wat het is, zeg ik niet. Dat is iets tussen de spelers." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties