Heeft Roeselare mogelijk toch de beste kaarten onderin?

Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Heeft Roeselare mogelijk toch de beste kaarten onderin?
Foto: © SC

Charleroi, Lokeren en Roeselare gaan spannende weken tegemoet. Eén van deze clubs zal met de tweedeklassers moeten aantreden in de eindronde om lijfsbehoud in de Jupiler Pro League.

Vanavond staat de partij tussen Charleroi en Lokeren op het programma. De winnaar is zo goed als zeker gered, vermits Roeselare zondagavond op bezoek moet bij Club Brugge en niemand echt op puntengewin rekent voor Essevee. Maar op de laatste speeldag krijgen de West-Vlamingen met Westerlo mogelijk wel nog een haalbare kaart voorgeschoteld.

We gaan eens even van de volgende veronderstellingen uit: Roeselare speelt zondagavond bij Club Brugge en verliest, Charleroi trekt naar AA Gent en verliest, Lokeren trekt naar KV Kortrijk en verliest. Charleroi is op de laatste speeldag vrij. Roeselare speelt thuis tegen Westerlo en het wint. Lokeren ontvangt Anderlecht en het verliest.

Dan krijgen we de volgende stand met alleen de partij van vanavond nog te spelen:

13. Roeselare 20 (5 overwinningen)

14. Charleroi 20 (4 overwinningen)

15. Lokeren 18 (5 overwinningen)

Dat zou betekenen dat Lokeren eigenlijk vanavond in Charleroi verplicht is om te winnen, zelfs met een gelijkspel zou het niets opschieten. Dit wel in de veronderstelling uiteraard dat Lokeren in de laatste twee speeldagen geen punten pakt. Maar met een uitduel bij KV Kortrijk en een thuismatch tegen Anderlecht is dit zeker niet ondenkbeeldig.

Het belooft alleszins nog heel spannend te worden. Voor Roeselare wordt het alleszins een verplichting om de thuiswedstrijd tegen Westerlo te winnen. In het andere geval lijkt de eindronde voor hen onvermijdbaar. Want veronderstellingen zijn hypothetisch en elke wedstrijd moet natuurlijk eerst gespeeld worden. We willen hiermee alleen aantonen hoe cruciaal het treffen van deze avond wel niet is.

Daarbij komt ook nog eens dat de nummer 15 uit de competitie 1,5 maand lang geen competitiematch speelt vanwege geen deelname aan de play-off 2 en vervolgens de wei in moet tegen gemotiveerde en ingespeelde clubs uit de tweede klasse zoals KVSK United, Lierse, Eupen, Bergen, Brussels, Oostende, Antwerp of anderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties