Bram Vdb: "Niks laten liggen, zeker geen bekerfinale"

Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Bram Vdb: "Niks laten liggen, zeker geen bekerfinale"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond speelt Roeselare de heenwedstrijd van de halve finales van de beker in Cercle. Zondagavond trekt het alvast naar Club en kan het al eens kennis maken met het Jan Breydelstadion.

"De bekerfinale halen is plezant, maar je moet ze wel winnen, hé", zegt Bram Vandenbussche van Roeselare en ex-Cercle in De Krant van West-Vlaanderen.

Roeselare trekt zondagavond naar Club. Rekent het daar op puntengewin in de strijd om het behoud? "We maken nog steeds kans om rechtstreeks erin te blijven. Als we één keer winnen, zit het er zeker nog in. Dat zou dan op de laatste speeldag tegen Westerlo kunnen gebeuren, een ploeg die niks meer te winnen of te verliezen heeft."

Was Vandenbussche misschien liever bij Cercle gebleven? "Mijn gevoel zei dat ik hier moest blijven, het verstand dat ik beter kon vertrekken. Ik had nog een contract voor één seizoen, ja. Maar de technische staf had duidelijk gemaakt dat ik niet veel méér zou spelen dan het seizoen ervoor -dat was al niet veel- en dat mijn contract wellicht niet verlengd zou worden."

"Net op dat moment was er serieuze interesse van Roeselare. Ik kén Dennis van Wijk - hij loodste me naar de eerste ploeg van Cercle- en weet hoe hij werkt. Ik kon er een contract voor drie seizoenen tekenen, wat toch wil zeggen dat Roeselare op mij rekent. Dan was de keuze snel gemaakt."

"Ik stond meteen in de basis. Maar in mijn derde wedstrijd kreeg ik een belachelijke rode kaart. Ik heb een maand of twee heel weinig gespeeld. Een own-goal, pech bij het uitverdedigen. In de winter kwam er een concurrent, Hólmar Eyjólfsson, bij. Niet plezant natuurlijk, maar ik denk dat Stepán Kucera méér ontgoocheld is. Op huurbasis van Club Brugge, een topclub, overgestapt naar Roeselare, waar hij nu zelfs niet meer van de bank komt."

"Ik herinner mij de finale tussen Club en Cercle in 1996. Ik moest studeren, zat niet in het Koning Boudewijnstadion, maar ik volgde het wel op de tv. Toen Gabor Torma de 0-1 scoorde, belde ik onmiddellijk naar mijn oom, een echte Clubsupporter. 1-0! 1-0! Hij heeft wel nog twee keer terug gebeld."

"Dennis Van Wijk zou tevreden zijn met het behoud, heel zeker, maar hij zegt ook dat je niets mag laten liggen. En zeker geen bekerfinale."

"Voor een jonge speler is Roeselare een heel harde leerschool, ja. Maar daardoor zijn sommige spelers misschien ook vroeger klaar om een stap vooruit te zetten. Kijk naar Joeri Dequevy. Voor dit seizoen mocht Joeri af en toe eens invallen, nu is hij heel bepalend. Hij heeft die schoppen onder zijn gat nodig gehad." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties