Vanhaezebrouck: "Vercauteren komt tot dezelfde conclusie"

Manuel Gonzalez
| 43 reacties
Vanhaezebrouck: "Vercauteren komt tot dezelfde conclusie"
Foto: © SC

Racing Genk leek even op de goede weg na zeges tegen Standard en Club Brugge, maar herviel uiteindelijk en miste de felbegeerde play-offs 1. Ex-coach Hein Vanhaezebrouck analyseert.

"Kansen afdwingen is geen probleem, maar scoren blijft heel moeilijk", aldus Hein Vanhaezebrouck over zijn ex-club in Sport/VM.

"Ogunjimi is topschutter, terwijl hij niet eens altijd titularis was. Achterin lieten Verhulst en Köteles al steken vallen. Carlos is kwalitatief mogelijk de beste verdediger van het land, maar hij kan zich alleen maar opladen voor topmatchen en speelt voor een transfer naar het buitenland."

"Racing Genk mist ook natuurlijke leiders. Lichtpunten zijn Buffel en De Bruyne. De druk in Genk bleef heel hoog, vooral van bovenaf. De aangewezen weg werd niet gevolgd: rustig starten, beseffen dat het moeilijk wordt, laten werken en evolueren."

"Er was een totaal gebrek aan rust. Door het ontbreken van degelijke scouting kon er op korte termijn weinig gerealiseerd worden. Nu is Herman Vermeulen dat beetje bij beetje aan het opbouwen. Ik wilde terugkeren naar een Belgische as, met gangmakers die de ploeg beter maken. Maar die jongens waren niet voorhanden."

"Vercauteren levert zeker goed werk, maar hij haalt niet meer punten en komt tot dezelfde conclusie als mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties