Messoudi: "Bij G. Beerschot hebben ze me teleurgesteld"

Steurbaut Kersten
| 47 reacties
Messoudi: "Bij G. Beerschot hebben ze me teleurgesteld"
Foto: © SC

Mohamed Messoudi is in juni einde contract bij KV Kortrijk. De aanvallende middenvelder weet nog niet waar hij volgend jaar speelt. AA Gent trekt aan zijn truitje, een terugkeer naar Germinal Beerschot is voorlopig geen optie.

Messoudi is een Antwerpse stadsmus, toch kan hij heel goed aarden in de West-Vlaamse klei. Zo goed zelfs dat de aanvallende middenvelder ook volgend seizoen het rood-witte shirt van De Kerels wil aantrekken.

Kwaliteit voor subtop

“De club heeft mij een voorstel gedaan voor twee jaar. We zijn nu in onderhandeling. Het eerste gesprek ging nog niet over het financiële, maar over de toekomst van de club. Veel spelers zijn einde contract of gehuurd, maar het bestuur heeft beloofd dat ze de selectie zoveel mogelijk bij elkaar wil houden. We hebben de kwaliteit om ook volgend jaar net onder de subtop te eindigen.”

Kwaliteit die vooral Georges Leekens heeft doen bovendrijven. De ervaren rot van het Belgische trainersgild moet de konijnenpoot van Guy Thys wel hebben overgenomen, want overal waar hij passeert, laat hij het team boven zijn mogelijkheden uitstijgen.

“Hij ziet goed wat er in onze hoofden afspeelt, houdt ons met de voeten op de grond en probeert iedereen scherp te houden”, stelt Messoudi. “Een dag voor de wedstrijd wijst hij ons op onze fouten en herinnert hij ons eraan wie vorig jaar bij de tegenstander op de bank of in de tribune zat.”

Gentse kapers

Davy De Beule had bijna twee jaar niet gescoord. Laurent Ciman was volledig mislukt bij Club Brugge. Messoudi was vergeten in België. Dat zegt hij allemaal. Voor iedereen is dat een drijfveer. Een week voor de wedstrijd op Germinal Beerschot speelde ik niet. Drie uur voor de match zei hij dat ik in de basis stond. Ik speelde mijn beste match van het seizoen.”

Toch zijn er kapers op de kust. Zo kan Messoudi rekenen op de interesse van AA Gent. “Ik heb vroeger al eens met Michel Preud'homme gepraat toen hij bij Standard zat, maar er is nog niets concreets. In de play-offs ga ik alvast proberen om me in de kijker te spelen. Ik hoop voor het einde van de play-offs de knoop door te hakken. Dan heb je toch iets meer zekerheid.”

Ontgoocheling

Een terugkeer naar Germinal Beerschot, de club waar hij zijn doorbraak forceerde, ziet Messoudi op dit moment niet meteen zitten. “Een aantal mensen hebben mij teleurgesteld. Vorig jaar zat ik met Herman Kesters en Gunther Hofmans samen. Ik kan begrijpen dat ze me misschien niet moesten terughalen, maar ik mocht vorige zomer zelfs niet meetrainen. Als je ziet dat Mark Volders dat nu wel mag ... Op dit moment zit ik er niet op te wachten, misschien komt er op termijn wel iets uit de bus.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties