AA Gent in dolle slotfase langs Kortrijk

Fabian Morren
| 80 reacties

AA Gent heeft zijn eerste wedstrijd in de play-off 1 gewonnen. De Buffalo's zetten op het veld van Kortrijk een 1-0-achterstand in de slotminuten nog om in een zege.

In het eerste halfuur viel er maar weinig te beleven in het Guldensporenstadion. De slechte staat van het veld zat daar ongetwijfeld voor iets tussen, maar beide teams speelden ook te traag om een aantrekkelijk schouwspel op de mat te brengen. Luigi Pieroni scoorde na 31 minuten de 0-1, maar zijn goal werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond.

Een minuut voor de rust was het wel raak aan de overkant. Kortrijk kreeg van scheidsrechter Peter Vervecken een wel erg lichte vrije trap, die Kums op het hoofd van David Vandenbroeck schilderde. Het vele protest van de Gent-spelers nadien en tijdens de rust mocht niet baten. Overigens deelde Vervecken heel wat gele kaarten uit.

De ref uit Turnhout floot niet zijn beste wedstrijd. Zo gaf hij AA Gent geen terechte strafschop na een overtreding van Laurent Ciman op Pieroni. De bezoekers hadden ook af te rekenen met pech, want kort voordien had Zlatan Ljubijankic al de lat getroffen. De storm van Gent ging in het laatste kwartier evenwel opnieuw liggen en zo kreeg Kortrijk weer de kans om er regelmatig uit te komen.

Een prima Bojan Jorgacevic hield de thuisploeg van een tweede doelpunt. Na een knappe aanval van Ibou redde doelman van Gent een poging van Mohamed Messoudi. De Buffalo's kregen in de slotfase nog een unieke kans op de gelijkmaker. Nadat Roberto Rosales de lat trof wees Vervecken naar de stip na een fout van Pavlovic. Custovic zette zich achter de bal, maar Verbauwhede koos de juiste hoek.

In de slotminuten kreeg de ingevallen Vrancken nog een meer dan terechte tweede gele kaart nadat hij Rosales in de reclameborden duwde en werd het ook nog 1-1. Adnan Custovic zette zijn gemiste strafschop recht door de bal voorbij Glenn Verbauwhede te koppen. De Gentse fans werden pas helemaal gek na het doelpunt van Cristophe Lepoint in blessuretijd. Custovic stuurde de middenvelder in de diepte, die op zijn beurt Verbauwhede opnieuw verschalkte. (AN)