Trainerswissel helpt Brøndby aan zege

viki meeuwis

In de Deense SAS Ligaen werd afgelopen weekend de 23e speeldag afgewerkt.

Zaterdag ontving FC Nordsjælland Aalborg in het Farum Park. In de eerste helft liet geen van beide partijen ooit echt goed voetbal zien. Het was pas na de rust dat er meer tempo in de partij kwam. Kort voor het einde van de match wist Andreas Laudrup de 1-0 op het bord te zetten na een pass van Bajram Fetai. In de toegevoegde tijd kon Ronnie Schwarz voor AaB de gelijkmaker binnenwerken.

Zondag kreeg Århus landskampioen FC Kopenhagen op bezoek. AGF wist in deze partij het eerste punt na de winterstop te pakken. Beide ploegen lieten een niet al te beste indruk na. Zowel voor als na de rust speelden beide teams uiterst defensief waardoor er amper kansen kwamen. Het dichtst bij een doelpunt kwam Dan Thomassen zij het dan dat het in eigen doel geweest zou zijn. Na de rust kwam FC Kopenhagen iets beter voor de dag maar de paar kansen die ze hadden, konden niet in een doelpunt uitmonden.

Hattrick Holst duwt HB Køge verder de dieperik in

Silkeborg behaalde zoals verwacht de drie punten thuis tegen HB Køge dat al een tijdje zeker is van degradatie. Al in de vierde minuut kon Christian Holst scoren en deed dat kort na de rust nog eens over. Toen hij in de 73e minuut zijn derde doelpunt scoorden kon voor Silkeborg de avond niet meer stuk. Met deze overwinning staat Silkeborg op de derde plaats met 38 punten en mengt zich dus mee in de titelstrijd.

Randers deed dan weer een goede zaak thuis tegen titelkandidaat Esjberg. Randers won immers met 4-0 en blijft zo de hoop op behoudt in eerste klasse levend houden. In de twintigste minuut wist Alexander Fischer de score te openen. Iets later kon Mikkel Beckmann er 2-0 van maken. Na de rust zorgden Søren Berg en Yura Movsisyan voor de eindoverwinning. Randers blijft voorlaatste met zeventien punten terwijl Esjberg een slechte zaak doet in de titelstrijd. Het staat voorlopig op de vierde plaats met 37 punten, tien minder dan FCK.

Jensen boekt direct zege bij debuut

Na de nederlaag tegen rode lantaarn HB Køge vorige week greep het bestuur bij Brøndby eindelijk in en verving Kent Nielsen door de nieuwe, interim trainer Henrik Jensen. Het werd meteen een breuk met de tendens van de afgelopen maanden. In de partij tegen Sønderjyske wist Mikael Nilsson in de elfde minuut de 1-0 vanop afstand te maken. Een klein kwartier later was het Osman Jallow die de bal en dus de 2-0 binnenkopte. Iets na het half uur kon Johnny Thomsen de thuisploeg opnieuw langszij brengen maar Jallow wist net voor de pauze de eindscore op 3-1 te brengen. Het was meteen de eerste zege van Brøndby in negen wedstrijden.