Kouemaha: "Moment om te tonen dat ik belangrijk ben"

Steurbaut Kersten
| 41 reacties
Kouemaha: "Moment om te tonen dat ik belangrijk ben"
Foto: © SC

Club Brugge moet vanavond winnen op Anderlecht om nog een woordje mee te spreken in het titeldebat. Blauw-zwart rekent daarvoor op zijn zwarte parel, Dorge Kouemaha. Of ook wel de 'Brugse Lukaku'.

De achterstand op Anderlecht bedraagt acht punten, maar Kouemaha wil de strijd niet opgeven. “We gaan nog voor die eerste plaats”, zegt de Kameroener zelfzeker in HNB. “Het is niet zeker dat Anderlecht alle resterende matchen zal winnen. Nu is het de moment om te tonen dat Dorge Kouemaha echt belangrijk is.”

Kouemaha wordt vaak vergeleken met Lukaku. De spits van Club laat het aan zich voorbij gaan. “Fysiek en tecnisch zijn we van hetzelfde niveau, maar eigenlijk kan je ons niet vergelijken. Ik ben tien jaar ouder. Op mijn zestiende zat ik op school en speelde ik volleybal en voetbal voor het plezier.”

In de topschuttersstand werd Kouemaha tweede met dertien doelpunten. “Dat maakt me fier, maar zo speciaal is het nu ook weer niet. Ik maak elk seizoen tien tot vijftien goals.”

In het begin van het seizoen leek het er niet op dat het zo’n vaart zou lopen met Kouemaha. De stevige aanvaller zat veel op de bank en bonkte ongelukkig met de vuist op tafel. “Ik was ongeduldig en wou vertrekken. Ik begreep niet waarom ik niet mocht spelen. Maar ik moest nog alles bewijzen. Wat mij betreft, is alles vergeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties